Am 25. und 26. Mai 2018 fand im Slavischen Seminar der Universität Zürich eine Konferenz zum Thema des Absurden in Literatur, Kunst und Kino statt. Mit Dank an die Organisatoren (Slavisches Seminar UZH, SlavicumPress UZH, Digitale Lehre und Forschung PhF UZH) und Mitorganisatoren (University of Lausanne, University of Constance; Institute of Slavic Philology (LMU Munich); Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Zagreb; University of Belgrade; Faculty of Philology; South Ural State University, Ablaj-Khan-Universität für Internationale Beziehungen und Weltsprachen of Kasachstan) können wir Ihnen nun das Resultat dieser Konferenz – einen studentischen Sammelband, in welchem die Artikel von Studenten und Graduierten publiziert sind – präsentieren.

Olga Burenina-Petrova, Elena Ponomareva, Tatiana Semyan (Hs): Das Absurde in Literatur, Kunst und Kino. Абсурд в литературе, искусстве и кино: материалы конф. молодых ученых. Цюрих — Челябинск, 25—26 мая 2018.

The collection contains articles by undergraduate and graduate students at the conference organized by the Institute of Slavic Studies at Zurich University and the Department of Russian Language and Literature of the South Ural State University with the support of the Digital Teaching and Research Team (DLF) of Faculty of Arts and Social Sciences of the University of Zurich and university complex of SUSU “Sigma”. The articles of the participants from the universities of Zurich, Lausanne, Chelyabinsk, Munich, Zagreb, Belgrade, Almaty are devoted to the problems of the phenomenon of the absurd in literature, art and cinema.

Download PDF:

Olga Burenina-Petrova, Elena Ponomareva, Tatiana Semyan (Hs) Das Absurde in Literatur, Kunst und Kino.